hu en de

Gyógyászati kezelések

AZ ARANYSZALMA
GYÓGYCENTRUM
GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEI

A gyógyászati kezelésekről…

Fürdőnkben reumatológus szakorvos várja betegeinket.

Előzetes orvosi papírok és beutaló nélkül nyújt orvosi szakvizsgálatot, majd helyben fel is írja a gyógyuláshoz, állapotjavuláshoz szükséges fürdőgyógyászati kezeléseket.

Napi négy kezelés igénybevétele esetén az önrészek árából (300 Ft/kezelés) kedvezményt biztosítunk.

A kezelésekre minden esetben időpontkérés szükséges!

Gyógyászati kezelésekre időpont egyeztetés:

+3652/ 381-806 (Hétfő-Péntek: 8:00-16:20)

Válasszon kezelést!

 • Az 1019 méter mélyről felszínre törő jódos-brómos gyógyvíznek számos gyógyhatása van. A brómnak idegrendszer nyugtató, stressz oldó hatása van. A jód artériás és vénás keringési zavarok, degeneratív mozgásszervi megbetegedések, ízületi panaszok, valamint jódhiány kezelésére alkalmas. A gyógyvizes 36-38 ˙C-os ülő fürdő, a kúraszerű használat folyamán fejti ki hatását. Egy kúra 15 alkalmas kezelést jelent, napi 20-40 perc fürdőzéssel mindig ugyanabban a napszakban. (nem javasolt köszvény esetén)

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Termál medencefürdő

  Az 1019 méter mélyről felszínre törő jódos-brómos gyógyvíznek számos gyógyhatása van. A brómnak idegrendszer nyugtató, stressz oldó hatása van. A jód artériás és vénás keringési zavarok, degeneratív mozgásszervi megbetegedések, ízületi panaszok, valamint jódhiány kezelésére alkalmas. A gyógyvizes 36-38 ˙C-os ülő fürdő, a kúraszerű használat folyamán fejti ki hatását. Egy kúra 15 alkalmas kezelést jelent, napi 20-40 perc fürdőzéssel mindig ugyanabban a napszakban. (nem javasolt köszvény esetén)
 • A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral végzik a kezelést. A testmeleg vizet csőből, kézzel irányítják testünk különböző pontjaira. A kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér- és a nyirokkeringést, ami fokozza az anyagcserét, és hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert is. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, lazítja az izmokat, a vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, felfrissít. Fájdalomcsillapító hatással is bír. A kezelés időtartama általában 10 perc, a sikeres eredmény érdekében több kezelés szükséges.

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Tangentor (vízalatti vízsugármasszázs)

  A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral végzik a kezelést. A testmeleg vizet csőből, kézzel irányítják testünk különböző pontjaira. A kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér- és a nyirokkeringést, ami fokozza az anyagcserét, és hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert is. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, lazítja az izmokat, a vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, felfrissít. Fájdalomcsillapító hatással is bír. A kezelés időtartama általában 10 perc, a sikeres eredmény érdekében több kezelés szükséges.
 • A vízben lebegő gázbuborékok a test felületére tapadva a bőrben lévő hidegérző idegvégződések ingerlékenységét nagymértékben csökkentik, így a hajszálerek kitágulnak és megjelenik a kezelésre jellemző hatás. A szénsavas fürdő a szív és érrendszeri betegségek kezelésében a legalkalmasabb fizioterápiás eljárás. Értágító és nyugtató hatása miatt előnyösen alkalmazható hypertoniában és neurozisban is. Szív- és érbetegségekben, érszűkületben valamint csontritkulásban szenvedőknek ajánlott.

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Szénsavas kádfürdő

  A vízben lebegő gázbuborékok a test felületére tapadva a bőrben lévő hidegérző idegvégződések ingerlékenységét nagymértékben csökkentik, így a hajszálerek kitágulnak és megjelenik a kezelésre jellemző hatás. A szénsavas fürdő a szív és érrendszeri betegségek kezelésében a legalkalmasabb fizioterápiás eljárás. Értágító és nyugtató hatása miatt előnyösen alkalmazható hypertoniában és neurozisban is. Szív- és érbetegségekben, érszűkületben valamint csontritkulásban szenvedőknek ajánlott.
 • A meleg gyógyiszap fokozza a keringést, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az izületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is. A gyógyiszap fizikai, kémiai és biológiai hatását is kihasználják a kezelések során, elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket és az izomrövidülést is. Ösztrogén tartalma miatt nőgyógyászati betegségekre, sőt meddőségre is alkalmazható. (szívelégtelenség okozta ödéma, illetve bizonyos belgyógyászati és mozgásszervi betegségek esetén nem javasolt)

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Iszappakolás

  A meleg gyógyiszap fokozza a keringést, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az izületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is. A gyógyiszap fizikai, kémiai és biológiai hatását is kihasználják a kezelések során, elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket és az izomrövidülést is. Ösztrogén tartalma miatt nőgyógyászati betegségekre, sőt meddőségre is alkalmazható. (szívelégtelenség okozta ödéma, illetve bizonyos belgyógyászati és mozgásszervi betegségek esetén nem javasolt)
 • Egyesíti a víz fizikai és kémiai hatását, nyújtó és húzó (mechanikus) hatással, a legeredményesebb és legkíméletesebb extenziós-trakciós kezelés. Ennek lényege a beteg kellemes hőmérsékletű ( 32 - 34 C° ) vízben történő felfüggesztése a gerinc egyes szakaszainak, illetve alsó végtagi nagyizületek nyújtása céljából. (csigolyacsúszás illetve porckorong műtét után nem javasolt)

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Súlyfürdő

  Egyesíti a víz fizikai és kémiai hatását, nyújtó és húzó (mechanikus) hatással, a legeredményesebb és legkíméletesebb extenziós-trakciós kezelés. Ennek lényege a beteg kellemes hőmérsékletű ( 32 - 34 C° ) vízben történő felfüggesztése a gerinc egyes szakaszainak, illetve alsó végtagi nagyizületek nyújtása céljából. (csigolyacsúszás illetve porckorong műtét után nem javasolt)
 • Kiváltó októl függetlenül, valamennyi elváltozás (legyen az idegrendszeri, légző- és keringési rendszert érintő, vagy mozgásszervi eredetű) inaktivitáshoz vezet, az pedig a terhelhetőség csökkenését eredményezi, esetleg fájdalommal, izomerő-csökkenéssel, mozgás beszűküléssel jár. Ezeknek a panaszoknak, nem kívánatos állapotoknak a megelőzésében, s ha már kialakultak az előrehaladásuk megakadályozásában, lassításában tudunk a betegek segítségére lenni, hatékonyan kiegészítve az orvosi terápiát.

  bővebben

  hétfő-péntek

  Gyógytorna

  Kiváltó októl függetlenül, valamennyi elváltozás (legyen az idegrendszeri, légző- és keringési rendszert érintő, vagy mozgásszervi eredetű) inaktivitáshoz vezet, az pedig a terhelhetőség csökkenését eredményezi, esetleg fájdalommal, izomerő-csökkenéssel, mozgás beszűküléssel jár. Ezeknek a panaszoknak, nem kívánatos állapotoknak a megelőzésében, s ha már kialakultak az előrehaladásuk megakadályozásában, lassításában tudunk a betegek segítségére lenni, hatékonyan kiegészítve az orvosi terápiát.
 • A gyógymasszázs orvosi javaslatra az ortopédia, reumatológia, belgyógyászat, ideggyógyászat, pszichiátria területén alkalmazható. Regenerációs céllal műtétek utáni rehabilitáció, ideg és keringési panaszok, anyagcserezavarok kezelésére alkalmas. A gyógymasszázs végezhető frissítő céllal krónikus fáradtság csökkentésére, jobb közérzet elérésére, a teljesítőképesség emelésére.

  Javallott sportteljesítmény fokozására, regeneráció gyorsítására, sportsérülések után, izom rugalmasságának javítására.

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Gyógymasszázs

  A gyógymasszázs orvosi javaslatra az ortopédia, reumatológia, belgyógyászat, ideggyógyászat, pszichiátria területén alkalmazható. Regenerációs céllal műtétek utáni rehabilitáció, ideg és keringési panaszok, anyagcserezavarok kezelésére alkalmas. A gyógymasszázs végezhető frissítő céllal krónikus fáradtság csökkentésére, jobb közérzet elérésére, a teljesítőképesség emelésére. Javallott sportteljesítmény fokozására, regeneráció gyorsítására, sportsérülések után, izom rugalmasságának javítására.
 • A víz alatti gyógytorna célja ugyanaz, mint a gyógytornáé, azonban olyanok is végezhetik, akik a gyógytornára nem képesek. A kezelés során a gyógyvíz gyógyító hatását és a víz felhajtóerejét használjuk ki. A tornagyakorlatok a vízben sokkal könnyebben elvégezhetők, kevésbé terhelik a szervezetet. A kezelés a szakképzett gyógytornász irányításával történik; egyéni és csoportos formában alkalmazzuk egy külön erre a célra kialakított gyógyvizes medencében.

  bővebben

  hétfő-péntek

  Víz alatti gyógytorna

  A víz alatti gyógytorna célja ugyanaz, mint a gyógytornáé, azonban olyanok is végezhetik, akik a gyógytornára nem képesek. A kezelés során a gyógyvíz gyógyító hatását és a víz felhajtóerejét használjuk ki. A tornagyakorlatok a vízben sokkal könnyebben elvégezhetők, kevésbé terhelik a szervezetet. A kezelés a szakképzett gyógytornász irányításával történik; egyéni és csoportos formában alkalmazzuk egy külön erre a célra kialakított gyógyvizes medencében.
 • A csoportos gyógyúszás 18 éves kor alatt számos gyerek, és ifjúságkori betegségben, valamint egészségkárosodásban alkalmazott rehabilitációs kezelés. Eredményes alkalmazásához megfelelő feltételek, a hatásosság leméréséhez objektív vizsgálati eljárások szükségesek, meghatározott betegségcsoportokban, rendszeres szakorvosi ellenőrzés mellett. A víz gyógyító ereje minden fajta sérültségre pozitívan hat: lazítja a feszes izmokat, könnyebben nyúlnak az izomzsugorodások, a nehezen mozgó gyerekeknek is mozgásélményük van, fejleszti az egyensúlyérzéket, izomerőt, harmonizálja a légzést. A szorongó, nehezen oldódó pl. autizmussal élő gyerekek, a vízben sokkal hamarabb felszabadulnak. Ezen gyógykezelés igénybevétele nem von magával önrész megfizetési kötelezettséget, csupán orvosi recept szükséges hozzá.

  bővebben

  hétfő-péntek

  18 év alatti csoportos gyógyúszás

  A csoportos gyógyúszás 18 éves kor alatt számos gyerek, és ifjúságkori betegségben, valamint egészségkárosodásban alkalmazott rehabilitációs kezelés. Eredményes alkalmazásához megfelelő feltételek, a hatásosság leméréséhez objektív vizsgálati eljárások szükségesek, meghatározott betegségcsoportokban, rendszeres szakorvosi ellenőrzés mellett. A víz gyógyító ereje minden fajta sérültségre pozitívan hat: lazítja a feszes izmokat, könnyebben nyúlnak az izomzsugorodások, a nehezen mozgó gyerekeknek is mozgásélményük van, fejleszti az egyensúlyérzéket, izomerőt, harmonizálja a légzést. A szorongó, nehezen oldódó pl. autizmussal élő gyerekek, a vízben sokkal hamarabb felszabadulnak. Ezen gyógykezelés igénybevétele nem von magával önrész megfizetési kötelezettséget, csupán orvosi recept szükséges hozzá.
 • Szakképzet személyzet felügyelete mellett, gyógyvízzel feltöltött kádban zajlik a kezelés. A kádfürdő azon betegek részére ajánlott, akik valamilyen nem fertőző betegségben (pl pikkelysömör) szenvednek, vizelettartási problémáik vannak, illetve egyéb súlyos szív és érrendszeri betegségük van.

  bővebben

  hétfő-vasárnap

  Termál kádfürdő

  Szakképzet személyzet felügyelete mellett, gyógyvízzel feltöltött kádban zajlik a kezelés. A kádfürdő azon betegek részére ajánlott, akik valamilyen nem fertőző betegségben (pl pikkelysömör) szenvednek, vizelettartási problémáik vannak, illetve egyéb súlyos szív és érrendszeri betegségük van.

Fizioterápia

Fizioterápiás szakrendelés

Fürdőnkben reumatológus szakorvos várja betegeinket a hét négy napján.

Előzetes orvosi papírok és beutaló nélkül nyújt orvosi szakvizsgálatot, majd helyben fel is írja a gyógyuláshoz, állapotjavuláshoz szükséges fürdőgyógyászati kezeléseket.

Maximálisan napi négy kezelés igénybevételére van lehetőség. A kezelésekre minden esetben időpontkérés szükséges!

Fürdőgyógyászati kezeléseink:

 • Termál medencefürdő
 • Tangentor (vízalatti vízsugármasszázs)
 • Szénsavas kádfürdő
 • Iszappakolás
 • Súlyfürdő
 • Gyógytorna
 • Gyógymasszázs
 • Víz alatti gyógytorna
 • 18 év alatti csoportos gyógyúszás
 • Termál kádfürdő
 • Fizioterápiás szakrendelés

Fizioterápiás szakrendelés (Aranyszalma Gyógycentrum)

hétfő 12:15-13:00
kedd 08:00-11:45
szerda 12:15-13:00
csütörtök 08:00-11:45

Hajdúnánási fürdőkomplexum fejlesztés II. üteme, melynek tartalma meglévő fürdő gyógyturisztikai célú infrastrukturális fejlesztése és szolgáltatásainak bővítése

Projekt leírás:

Cél: Hajdúnánási fürdőkomplexum kialakításának II. üteme, amely magában foglalja a meglévő fürdő bővítését új 1087 m2-es gyógyászati résszel, meglévő fürdő akadálymentesítését, egy új 125 m2 víztükrű külső gyógymedence építését élményelemekkel, egy új termálkút fúrását, egy vastalanító rendszer kialakítását. Indikátorok: 11 új munkahely, 11 új egészségturisztikai szolgáltatás, 12 új élményelem, 13 új parkolóhely kialakítása, melyből 2 db akadálymentesített.

Kedvezményezett:

Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

4080 Hajdúnánás, Kossuth u. 22.

Közreműködő szervezet:

Magyar Államkincstár ROP KSZ

4002 Debrecen, Pf.: 112.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: https://www.palyazat.gov.hu/

Irányító Hatóság: https://www.palyazat.gov.hu/uszt_iranyito_hatosagok

Közreműködő Szervezet: Magyar Államkincstár ROP KSZ http://www.allamkincstar.gov.hu/

Új Magyarország Fejlesztési Terv